Gerry - inspiratrice
Als Rita van ijzer is, is Gerry van goud. Ik ga voor Gerry.
Uit het gastenboek
Terug

Gerry bestrijdt armoede en oogst waardering

2010: Het Europees jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting; een belangrijk thema dat aandacht verdient. Bij de afsluitende slotconferentie in Den Haag heeft Gerry alle bedrijven, organisaties en overheden uit heel Nederland geďnspireerd om vooral door te gaan in 2011. Tijdens dit Europese jaar begeleidde Gerry als dagvoorzitter de stedelijke conferentie 'Met Eigen Kracht!' in Eindhoven. Dit was onderdeel van de stedenestafette van 25 Nederlandse gemeenten. In Eindhoven bestond de organisatie uit een superteam van ambtenaren van de gemeente, vrijwilligers, Stadvis creative concept en de 'manager' van Gerry. Bij binnenkomst kregen de 150 deelnemers te maken met diverse acteurs. Zo kreeg iedereen een dossier en een nummer. Via allerlei formulieren en stempels moest men proberen om koffie, thee, suiker, melk en iets erbij te bemachtigen. De deelnemers waardeerden het dat ze zo zelf even kennismaakten met de bureaucratische molen waar veel mensen in armoede in vastlopen.

Foto: Johan Plateijn
Foto: Johan Plateijn
Foto: Johan Plateijn
Foto: Johan Plateijn
Foto: Johan Plateijn
Ook Wethouder Lenie Scholten, gemeente Eindhoven krijgt een dossier en een nummer. Foto: Johan Plateijn
Foto: Johan Plateijn
Foto: Johan Plateijn

Het programma in Eindhoven raakte, was verrassend en zinvol. Toevallig was er nog een Gerrie: de armoedegezant namens de gemeente Eindhoven. Gerrie & Gerry zorgden ervoor dat alle afspraken en matches goed werden vastgelegd. Lodewijk de Waal sloot de dag af met een Humanitas-lezing. Bij de borrel was iedereen dik tevreden en geďnspireerd.
In haar speech bij de slotconferentie in Den Haag sloot 'ambassadrice' Gerry zich aan bij ambassadeur Ruud Lubbers en Staatssecretaris De Krom. Ze gaf alle 300 gasten haar handgemaakte HOUTMOED-bordje waarop ze hun voornemen voor 2011 opschreven. In de loop van 2011 worden de bordjes door het ministerie van SZW per post aan allen teruggestuurd. Een creatieve reminder om ook na 2010 verder te gaan met het bestrijden van armoede en sociale uitsluiting.

Foto: Johan Plateijn
Gerry glimlacht vriendelijk naar Staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en hoopt dat hij snel beter zijn best gaat doen. Want anders... Verder links ambassadeur en acteur Mimoun Ouled Radi.
Foto: Johan Plateijn
Ambassadeurs Ruud Lubbers en Gerry hebben een klik en een missie: armoede en sociale uitsluiting hoog op de agenda houden.
Foto: Johan Plateijn
Houten inspiratiebordjes van Gerry zijn te bestellen via Gerry Gadgets>>
Foto: Johan Plateijn
Waardering voor Gerry:

Gerry is een opmerkelijke dagvoorzitter die goed kan luisteren naar wat mensen in het publiek beweegt. Zo brengt ze op een originele en ongebruikelijke manier dynamiek en humor in de zaal, en kan de discussie ook weer goed samenvatten. Knap, een aanrader. En dat meen ik werkelijk.
Lodewijk de Waal
Directeur Humanitas en voormalig voorzitter FNV


Ik heb nog nooit zo een leuke dag gehad met een zo een wervelende gastvrouw. Jij bent alles behalve een "act zonder inhoud", jij weet namelijk precies wat er in de wereld leeft. Wat me raakte was dat je echt mee leefde met je gasten en niks met alleen maar een lolletje afdeed. Dat is een item dat je niet kunt spelen, bij jou is het welgemeend medeleven. Ik vind het knap dat jij je in iedere branche inleest en zeer ter zake kundig bent. Ik denk dat het erg goed is voor de grote witte boorden "jongens" om jou eens snel te laten komen zodat ze met een knipoog inzicht in zichzelf krijgen. Een zeer goede zelfreflectie-spiegel dus! Mijn wel gemeende complimenten en een diepe diepe buiging...
Karin van Luijk
PGB Match, zorgcoördinator Eindhoven Noord

Gerry met ervaringsdeskundige Ida Holman. Foto: Johan Plateijn
Gerry met ervaringsdeskundige Ida Holman. Foto: Johan Plateijn
Foto: Johan Plateijn
Foto: Johan Plateijn
Gerrie & Gerry presenteerden zich als duo. Foto: Johan Plateijn
Gerrie & Gerry presenteerden zich als duo. Foto: Johan Plateijn
 Gerry pakte door op het eind. De concrete afspraken werden genoteerd door Gerrie.  Foto: Johan Plateijn
Gerry pakte door op het eind. De concrete afspraken werden genoteerd door Gerrie. Foto: Johan Plateijn


Terug